– Økningen er i tråd med hva vi har forventet. Ledigheten øker fortsatt i oljebransjen, og de siste to månedene har den også begynt å øke innen bygg og anlegg, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Det ble 1 100 flere helt ledige i løpet av februar, ifølge sesongjusterte tall fra Nav.

Ved utgangen av februar er det registrert 81.500 personer helt arbeidsledige, tilsvarende 3,0 prosent av arbeidsstyrken, viser tall fra Nav.

Størst ledighet i industri, bygg og anlegg

Ledigheten økte mest innen industriarbeid, bygg og anlegg, samt ingeniør- og IKT-yrker i februar, målt i antall personer.

Innen helse, pleie og omsorg og barne- og ungdomsarbeid falt derimot antallet helt ledige.

Mens tallet på helt ledige økte med 1 100, økte summen av helt ledige og arbeidssøkere i tiltak med 400 personer. Færre enn normalt deltok i tiltak i februar, noe som bidro til økningen i antallet helt ledige denne måneden.

Ledigheten øker nå på hele Vestlandet, men Finnmark hadde størst prosentvis økning i ledigheten i februar, fulgt av Rogaland. Sør-Trøndelag, Hedmark og Buskerud hadde størst nedgang i ledigheten denne måneden.

Øker

Ved utgangen av februar var 81 500 personer registrert som helt ledige hos Nav. Det er en økning på 3 700 sammenlignet med februar i fjor. Arbeidsledigheten er dermed på 3,0 prosent, mot 2,9 prosent i fjor.

Summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak er nå på 94 900 personer. Dette er 1 300 færre enn i februar i fjor. Bruttoledigheten har dermed falt fra 3,6 prosent i februar i fjor til 3,5 prosent i år.

Ledigheten størst i et fylke

Rogaland er fylket med den største økningen i ledigheten det siste året, med en vekst på 36 prosent. Hedmark hadde størst nedgang i ledigheten, med 12 prosent færre ledige enn i februar i fjor.

Arbeidsledigheten er høyest i Telemark og Aust-Agder, med henholdsvis 3,9 og 3,8 prosent av arbeidsstyrken. Sogn og Fjordane og Troms er fylkene med lavest ledighet, med 2,1 og 2,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Shoppe-stopp i årets første måned

Kan bli turbulent helg for både SAS og Norwegian

Økonomer: All informasjon siden desember tyder på rentekutt