Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) møtte fredag den svenske og den danske landbruksministeren på Svalbard for å drøfte problemet med antibiotikaresistens.

Mattrygghet sto på programmet da de nordiske landbruksministrene møttes i Longyearbyen.

Ministrene diskuterte hvordan de nordiske landene kan samarbeide i kampen mot antibiotikaresistens.

Styrker samarbeidet

Landbruksminister Sylvi Listhaug summerte opp møtet som kort og effektivt, men nyttig.

– Nå skal vi snakke om hvordan vi kan jobbe sammen om forskning på antibiotikaresistens. Når vi møtes igjen under nordisk ministermøte i juni, skal vi få konkrete ting på bordet, sier Listhaug til Nynorsk pressekontor.

Landbruksministeren viste til at Norge og Sverige står foran omtrent de samme problemstillingene, mens situasjonen er mer krevende i Danmark.

Alle de tre landene viste likevel tydelige signal på å ville ta tak i problemet i fellesskap, forsikret hun.

Frøhvelv

Torsdag var Listhaug til stede ved sjuårsdagen for åpningen av Svalbard globale frøhvelv. Verdens sikreste fryser fikk da 208 nye frøprøver i hyllene.

– Det er veldig artig å se hvelvet med egne øyne. Nå er skogsfrø fra hele landet lagret her, og med det har vi en backup dersom det skulle skje uventede ting, sa Listhaug. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om antibiotika: - Et problem at nordmenn behandles i utlandet

- Legger til seg vaner som ikke er i samsvar med retningslinjene

- Det kommer mange sendinger hver eneste dag  

Les også på DN.no:

Analytiker blir rådgiver

Kraftig budsjettsmell for Russland

- De svake tallene er i kontrast med signalene fra boligmarkedet