Jobber du i Stavanger kommune, må du fra høsten av holde deg borte fra både røyk, snus og e-sigaretter så lenge du er på jobb.

Forslaget om totalforbud har nå vært gjennom både arbeidsmiljøutvalgene (AMU) og hovedarbeidsmiljøutvalget (HAMU). Om 14 dager får politikerne i administrasjonsutvalget saken på bordet, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisen ligger det an til at totalforbudet vil føre til heftig politisk debatt slik det ble sist saken var oppe i 2009. Da valgte man å vente. Flere mener det kan være grunn til å vente denne gangen også.

– Jeg ser fram til å få denne saken til behandling. Jeg kan ikke helt se at vi skal være så formynderaktige at vi blander oss opp i hva de ansatte gjør i pausene sine. Noen trener eller går en tur. Noen går til bakeren og kjøper en pose boller. Mens andre tar en røyk, sier leder av administrasjonsutvalget, Erlend Jordal (H).

Hovedtillitsvalgt for Fagforbundet innen helse og omsorg, Gerd Tove Lima sier det har vært friske diskusjoner om røyk og snus i arbeidsmiljøutvalgene, men at det ikke er alvorlige dissenser om det forslaget som nå ligger på bordet.

– Det har vært viktig for oss å få utsatt innføringen av dette til utpå høsten. Dermed kan de ansatte få sommeren til å tenke seg om og eventuelt melde seg på et røykesluttkurs, sier Lima.

Arbeidsmiljøutvalget ved rådmannskontoret i Stavanger har innvendt at det fortsatt bør være greit med snus, men har fått til svar at loven alt slår fast at det er totalt tobakksforbud, både røyk og snus, i skole og barnehage. Det vil derfor ikke være tilrådelig å ha to ulike regelverk for ansatte i kommunen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.