Aktor ber Bergen tingrett dømme den underslagstiltalte advokaten Odd Drevland til tre års fengsel.

Konstituert statsadvokat Benedikte Høgseth mener Drevlands tilståelse skal tillegges liten betydning når retten bestemmer straffen, skriver Bergensavisen.

– Vi har tre fornærmede, og underslag som har pågått over mange år. Det er klart skjerpende at det er snakk om underslag som er begått løpende, totalt over seks år. Det er også skjerpende at Drevland har gått langt for å hindre Taxi Vest i å få sine penger, sa Høgseth i sin prosedyre mandag.

Bergensadvokaten er tiltalt for underslag, bedrageri og dokumentfalsk. I forrige uke la han kortene på bordet i retten og innrømmet straffskyld. Det er i seneste laget til at Høgseth mener det skal telle noe særlig til Drevlands fordel.

– Alle saksforberedelser var da gjort. Da Drevland tilsto, var han kjent med samtlige av sakens dokumenter og hvilke bevis vi hadde.

Drevland selv har sagt at han hadde følelsen av å være i en offentlig gapestokk, og at han har vært utsatt for et hardt press fra mediene.

– Han var en profilert advokat. Jo mer mediefokus, jo flere klienter. Da kan det ikke komme som noen bombe at de samme blitslampene lyser på deg når du er tiltalt for underslag, sier aktor.

Den tiltalte advokaten er gift med bergensordfører Trude Drevland.

Les også:
Oljeserviceselskap kutter 300 jobber
650 piloter samler seg mot Bjørn Kjos  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.