Huitfeldt sier til avisen at hun av hensyn til partiet, velger å slutte om opp Hadia Tajik som nestleder.

– Jeg har hatt en god samtale med partiets leder omkring nestlederspørsmålet, og trakk meg i forbindelse med valgkomiteens møte i går for å skape enstemmighet for Hadia Tajik som partiets nye nestleder. Hun er en ung kvinne med minoritetsbakgrunn som vil gi bredde til partiets ledelse, sier Huitfeldt til avisen.

Mandag la valgkomiteen i Arbeiderpartiet fram sin innstilling på Hadia Tajik og Trond Giske som nye nestledere i partiet.

Kilder i partiet bekrefter over VG at de har reagert på muskelbruken for å få på plass Tajik som nestleder, istedenfor Huitfeldt og Jette Christensen, som var de andre kandidatene.

Fylkesleder Sverre Myrli i Akershus Ap, som kjempet for Huitfeldt, sier de hadde stor støtte til hennes kandidatur. Han diskuterte saken med partileder Jonas Gahr Støre, men sier han ikke opplevde noe press.

– Det var ikke slik at Støre ba meg trekke støtten til Anniken. Akershus sto bak henne hele veien, og aksepterer at det ikke ble slik.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.