– Vi er blitt avkledd på borgerlig side. Bråket og konfliktene har overskygget de politiske løsningene, og de borgerlige partilederne har dyrket hverandres nederlag. De må pokker meg innse at vi ikke kan ha det sånn, sier Jan Arild Ellingsen.

 

Vil ha mer Frp-bråk

Tirsdag holdes et forsoningsmøte mellom FrP, Høyre, KrF og Venstre om hvordan de skal samarbeide bedre. Etter den bråkete budsjetthøsten var konklusjonen fra partilederne på borgerlig side at Krf og Venstre må involveres i større grad før statsbudsjettet legges frem.

Carl I. Hagen, FrPs toppkandidat i Oslo, er kritisk til forslaget om tettere samarbeid mellom de borgerlige partiene. Han mener Venstre og KrF opptrer som en ”overregjering”, der de får alle fordelene, men ingen av ulempene. Hagen mener FrP må slutte å være ”lojale klakører” for regjeringen og støttepartiene. Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen er ikke enig med Hagen. Han mener den sittende regjeringen og støttepartiene må bli flinkere til å inngå kompromisser.

– Det handler til syvende sist om å forhandle frem løsninger som får alle partiene til å se ut som vinnere. For at det borgerlige prosjektet skal lykkes må vi alle lære oss å holde kjeft når andre partier får gjennomslag for sine enkeltseire, sier han.

Har fått munnkurv

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein er godt i gang med øvelsen – han har fått munnkurv:

– Jeg har fått beskjed om å ikke uttale meg før møtet er avsluttet, sier Leirstein.

 – Men på generelt grunnlag kan jeg si at konfliktnivået den siste tiden vært høyt, noe som rammer alle partiene. Jeg tror det vil være viktig at vi hindrer bråk og konflikter i offentligheten fremover gjennom nye samarbeidsrutiner, legger han til.

"Drittlei "KrF

Mens Frp-toppene deltar på forsongsmøtet med Høyre, KrF og Venstre i Nydalen, øker misnøyen i mot KrF i grasroten i Frp. Frank Willy Djuvik i Sogn og Fjordane legger ikke skjul på at mange i partiet er drittlei kritikken fra KrF.

 – Det er vår jobb som tillitsvalgte i partiet å overbevise velgere og partimedlemmer om at det er avgjørende for oss å spille på lag med KrF og Venstre. Men jeg må ærlig innrømme at mange i partiet er drittlei akkurat nå, sier Djuvik til NTB.

Den frittalende FrP-politikeren gikk i helgen av som fylkesleder i Sogn og Fjordane, men er fortsatt aktiv i partiet og topper fylkestingslisten foran høstens valg. Han håper de fire partiene på borgerlig side finner ut av samarbeidsproblemene sine under tirsdagens forsoningsmøte i Nydalen.

 – Det er bare opposisjonen og i særdeleshet Arbeiderpartiet som vinner på strid og krangel mellom regjeringen og samarbeidspartiene, sier Djuvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Kjempesmell for Grand Hotel: Tallene er minst like ille som vi fryktet
Her avslører Audi hvordan neste generasjon A6 stasjonsvogn kan se ut
 
  Hvitevarene lever kortere og kortere