Tirsdag ettermiddag møtes nestleder i Fremskrittspartiet Per Sandberg og partileder i Kristelig Folkeparti Knut Arild Hareide for første gang siden Sandberg ga Krf ansvar for at norske ungdom reiser som fremmedkrigere, for snart to uker siden.

- KrF har et enormt ansvar for at vi rekrutterer titalls unge mennesker som er født og oppvokst i Norge og reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det KrF som har ønsket og resultatet ser vi i dag,sa Sandberg til NRK.

Nestleder i Fremskrittspartiet Per Sandberg.
Nestleder i Fremskrittspartiet Per Sandberg. (Foto: Mikaela Berg)
 

Møtet i Nydalen var ikke opprinnelig planlagt som et krisemøte for det borgerlige samarbeidet, men fremstår nå mer og mer som akkurat det. Da møterommet ble booket var temaer som skulle diskuteres utfordringer i tiden fremover og samarbeidsformen frem mot budsjettarbeidet, etter dårlige erfaringer i høst.

Etter at møtet ble planlagt har asylbarnsaken og Per Sandbergs anklager forsuret samarbeidet ytterligere.

På vei inn i møtet sa Knut Arild Hareide at han nå vil diskutere politikk med Sandberg, ikke feiden for to uker siden.

– Det er en sak jeg langt på vei er ferdig med. Det kom en tydelig beklagelse fra Frp, så jeg opplever ikke at jeg har noe usnakket med Per Sandberg, sa Hareide til NTB.

EDet er ventet at møtet avsluttes i sekstiden og at partilederne holder en pressekonferanse etter det.

Og det er lite som tyder på at alle fire partiorganisasjonene er enige om hvordan det skal bli bedre.

I dagens DN sier en rekke av Frps sentrale politikere at de har fått munnkurv, mens tidligere partitopp og partiets toppkandidat i Oslo, Carl I Hagen mener det er uaktuelt å holde kjeft.

- Frp må slutte å være lojale klakører for regjeringen og støttepartiene, sier han.

På politisk kvarter på NRK tirsdag morgen sa statsminister Erna Solberg at heller ikke hun hadde snakket med Frp-nestleder Per Sandberg siden uttalelsene forrige uke.

- Det er ikke min jobb å stramme opp alle politikere på borgerlig side, sa Solberg.

 

 

Les også:

- Vi må alle lære oss å holde kjeft  

Høyre gjør et byks på ny meningsmåling

Ber om mer Frp-bråk dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.