ESA, som er EFTAs overvåkingsorgan og som skal sørge for at bestemmelsene i EØS-avtalen følges, har på eget initiativ opprettet undersøkelsessak mot Norge for brudd på reglementet om offentlige anskaffelser, melder TV 2.

Kanalen avslørte i februar at Helse Nord brøt loven da det ble tegnet kontrakt med IT-selskapet Dips, til tross for at foretaket ble advart av to advokatfirmaer og ett konsulentselskap.

Tidlig på 2000-tallet ønsket Helse Nord å inngå en rammeavtale med IT-selskapet, som leverer elektroniske pasientjournaler til sykehus.

Alle statlige selskaper er lovpålagt å konkurranseutsette store innkjøp, men Helse Nord valgte likevel å ikke utlyse en anbudskonkurranse.

Les også:

- Holder på med betydelige forandringer
Norwegian etablerer nye pilotselskaper i Skandinavia (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.