Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen får støtte fra flere tidligere polititopper i sin kritikk av norsk politi.

Jensen som torsdag lanserte sin selvbiografi «På innsiden. Historien om mitt politiliv», angriper det han kaller et justisvelde og byråkratisering i norsk politi.

– Jeg håper boka kan dra i gang noen interessante prosesser internt i politiet. Jeg håper det er dette jeg blir husket for, sa Jensen som satte i gang bokprosjektet lenge før han ble pågrepet og siktet for korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Jensens nærmeste leder fra 2001 til 2011, Øyvind Norgaren, sier til Dagbladet at han kjenner seg godt igjen i mye av det Jensen setter fingeren på.

– Lederrollene blir fylt med folk med høy utdannelse innen ledelse og organisering, men de har ingen politifaglig bakgrunn. Det glipper på det politifaglige, praktikerne mangler. Det er et faresignal. Man må finne en kombinasjon av disse, sier Nordgaren.

Han sier det er blitt så strømlinjeformet i politiet at ingen tør å gå på tvers av hva toppene sier.

Også tidligere spaner Johnny Brenna er enig i mye av Jensens kritikk av politiet. Det samme er tidligere leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde.

– Jeg kjenner godt igjen det han sier om å utfordre det bestående. Å være ansatt lenger ned i organisasjonen og framsette konstruktiv kritikk kan være veldig krevende, sier hun.

 

Eirik Jensen: - Jeg er sliten
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.