- Det er som forventet ut ifra den kartleggingen vi har foretatt. Vi har ikke grunn til å tro at det vil komme flere positive prøver i forbindelse med dette utbruddet, sier regiondirektør Bjørn Røthe Knudtsen i en pressemelding.

Slakting, vasking og desinfisering gjøres nå i alle de smittede besetningene, opplyser Mattilsynet.

Ti av de smittede besetningene er slaktegrisprodusenter, mens fem er smågrisprodusenter. En av besetningene ligger i Troms, en i Sør-Trøndelag og resten i Nord-Trøndelag.

Torsdag ble de antibiotikaresistente bakteriene påvist i fem svinebesetninger, og tidligere er smitten blitt oppdaget i fire besetninger. I tillegg er to personer blitt smittet etter å ha vært i kontakt med griser, opplyste Veterinærinstituttet torsdag.

LA-MRSA kan smitte mellom mennesker og dyr, og bakteriene kan gi alvorlige infeksjoner hos personer med svekket helse. Bakteriene finnes på overflaten av kjøttet og drepes når kjøttet varmebehandles. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.