– Det kom ikke som noe sjokk på meg. Jeg hadde nesten regnet med at saken ville bli henlagt av politiet, sier Mona Gustavsen til Glåmdalen.

Det var i begynnelsen av desember i fjor at Gustavsen anmeldte Kongsvinger Taxi for det hun mente var rasediskriminering.

Hun hadde hatt opplæring med en taxisjåfør i Kongsvinger i to måneder, men da drosjenæringen lokalt ble kjent med at hun var av taterslekt, ble hun avvist. Av taxisjåføren fikk hun denne tekstmeldingen: «Dette går ikke på deg som person, men at du er av taterfolket».

Dette var ikke nok for at saken skulle bli vurdert under rasismeparagrafen, og politiet i Kongsvinger har nå henlagt saken.

– Slik uttalelsene er framsatt er de ikke straffbare i seg selv, sier politiadvokat Ann Elisabeth Billa.

Daglig leder Frode Flosland i Kongsvinger Taxi vil ikke uttale seg mer om saken, men han har tidligere beklaget det som skjedde.

Gustavsen selv ønsker bare å legge saken død.

– Jeg har fått en liten oppreisning fra Kongsvinger Taxi som en del av forliket, og vi er blitt enige om at vi vil ha denne saken ut av verden, sier hun.

Les også:
Nå kan du jobbe til du er 72 år
- Helt riktig utvikling å la folk få jobbe lenger
Kjøper seg større (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.