Statsadvokaten i Hordaland har henlagt saken der Høyre-politiker Jan Sverre Stray og to forretningsmenn har vært siktet for korrupsjon.

Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling, opplyser Hordaland statsadvokatembeter i en pressemelding.

Politiet i Bergen mistenkte at politikeren fikk rundt 100.000 kroner i bestikkelser fra de to medsiktede forretningsmennene.

Hordaland politidistrikt fant angivelig en faktura som underbygget mistanken om betalingen.

Verken Stray eller den ene av de to medsiktede erkjente straffskyld.

Bakgrunnen for siktelsene hadde ifølge Bergens Tidende sammenheng med et arrangement i forbindelse med TV 2s barne-TV-serie «Vennebyen» høsten 2012 . Stray hadde ansvar for å hente inn sponsorer til arrangementet.

Én teori er at pengeoverføringen ikke var sponsing, men et forsøk på å påvirke planarbeidet i en reguleringssak. De to forretningsmennene har i flere år kjempet for omregulering av en tomt i Åsane som de eier sammen.

Alle de tre har i en periode vært varetektsfengslet.

Les også:
Telenor-ansatte må jobbe fra kafé

Oppdaget menneskehandel

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.