Det kongelige hoff har snudd underskudd i 2013 til overskudd i 2014.

Det framgår av årsberetningen for 2014 for Det kongelige hoff, som fredag ble overlevert til Stortingets Presidentskap, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Riksrevisjonen. Her gjøres det rede for bruken av Stortingets bevilgninger til Det kongelige hoff (Civillisten) og kronprinsparets driftsregnskap.

Årsregnskapet for Civillisten viser et overskudd på drøyt 6,8 millioner kroner mot et underskudd på 6,7 millioner kroner i 2013. Årsregnskapet til kronprinsparets stab viser et overskudd på 2,6 millioner. Årsregnskapet for Åpent Slott viser et overskudd på 93.570 kroner.

Hoffsjef Åge B. Grutle er fornøyd med økonomistyringen og sier overskuddet skal brukes til blant annet nødvendig vedlikehold, anskaffelser og prosjekter som har vært satt på vent.

Les også:
Her får tre av fire jobb før studieslutt
15 advokater mistet bevillingene i fjor
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.