Påskekaoset på Oslo Lufthavn blir stadig verre, melder NRK.

Rundt 90.000 passasjerer skal reise fra Oslo Lufthavn i dag, på det som er en av årets største utfartsdager. Det voldsomme snøværet på Østlandet torsdag har imidlertid ført til store forsinkelser, og flere har vært nødt til å overnatte på flyplassen.

I 15-tiden fredag, like før det varslede ettermiddagsrushet, sluttet bagasjebåndene å virke. Dermed havnet all innsjekket bagasje på gulvet foran skrankene.

Ifølge SAS virker de selvbetjente bagdrop-skrankene sporadisk, men ventetiden er på minst en time, både for å få bagasjelapp og for å levere bagasjen.

Køen i sikkerhetskontrollen har begynt å minke, men det er ventet at det vil komme enda flere passasjerer i løpet av ettermiddagen.

Problemene har også spredd seg til flere andre flyplasser i landet.

På Bergen Lufthamn Flesland er flere avganger innstilt, og SAS har tilbudt passasjerene sine busstransport fra Trondheim til Bergen og Stavanger.

Det er også satt opp buss fra Tromsø til Oslo, en tur som tar over 20 timer.

Flere Norwegian-fly er også forsinket.

Samtidig har et omfattende strømbrudd på Schiphol-flyplassen i Amsterdam ført til store forsinkelser videre ut i Europa.

Les også: Forsinkede flypassasjerer måtte roes ned av politiet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.