Regjeringen lytter til protestene fra LO og NHO og fjerner innstrammingene i permitteringsreglene fra sommeren.

Bedriftenes lønnsplikt reduseres fra 20 til 10 dagers permittering, og den maksimale dagpengeperioden økes fra 26 til 30 uker.

Dermed er reglene for permitteringer tilbake til slik det så ut før innstrammingene ble innført 1. januar 2014.

Protester

Endringen kommer etter sterke ønsker fra både arbeidstakerne og arbeidsgiverne. Med LO og NHO i spissen har partene i arbeidslivet protestert mot innstrammingene fra første dag.

Reglene tilbakeføres med virkning fra 1. juli, og vil formelt bli foreslått når revidert nasjonalbudsjett legges frem 12. mai, opplyser statsminister Erna Solberg (H) i et brev som ble sendt til LO og NHO fredag.

Føre var

Statsministeren holder i brevet fast ved at «det er ingen krise i arbeidsmarkedet». Men særlig i Rogaland har ledigheten økt mye, og spesielt gjelder dette for yrkesgrupper som kan knyttes til oljenæringen.

«Samtidig er dette etterspurte yrkesgrupper med høy kompetanse. Så langt synes det som mange har funnet nytt arbeid», slår Solberg fast i brevet til LO og NHO.

Når permitteringsreglene nå foreslås endret tilbake, er det ut fra en føre var-vurdering i dagens situasjon, fremholder statsministeren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.