To ledere i selskapet Grunn & Fjell Entreprenøren er i Nord-Troms tingrett dømt til 45 dagers betinget fengsel etter at en 20-årig mann omkom i en ulykke mens han jobbet for selskapet.

Bedriften er også dømt til å betale en bot på 200.000 kroner, melder NRK.

Mathias Fors Olsen (20) døde da anleggsmaskinen han kjørte, havnet i en elv under arbeid langs E16 ved Filefjell i november 2012. To dager senere døde han på Haukeland universitetssjukehus, ifølge Nordlys.

Brøt forskrifter

Arbeidsgiveren ble tiltalt for å ha brutt en rekke sikkerhetsforskrifter i forbindelse med ulykken. 20-åringen hadde ikke sertifikat for å kjøre anleggsmaskiner. Ifølge påtalemyndigheten hadde dumperen dessuten defekt parkeringsbrems og helt eller delvis defekte bremser på de fire bakerste hjulene.

- Det har ikke blitt tatt tilstrekkelig hensyn til de kravene som arbeidsmiljøloven og forskrifter stiller til en bedrift når det gjelder å ivareta sikkerheten til de ansatte, sa aktor Jørn-Lasse Refsnes til NRK etter sin sluttprosedyre.

De to tiltalte lederne i bedriften erklærte seg ikke skyldige i retten. Forsvarer Olav Johansen sier at hans klienter er overrasket over hvor streng straffen er. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.