For ni år siden var situasjonen en helt annen. Postens medarbeidere var langt oftere syke enn den norske gjennomsnittsarbeideren. Siden den gangen er fraværet redusert med 30 prosent.

– Det betyr at hver dag er det 500 flere medarbeidere på jobb nå, enn i 2006. Jeg er stolt av at vi gjennom langsiktig arbeid har skapt en arbeidsplass med stadig friskere medarbeidere, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Da arbeidet starte var fraværet på 9,2 prosent, mens det i samfunnet for øvrig lå på 6,8 prosent. I 2014 hadde Posten et sykefravær på 6,3 prosent – 0,1 prosentpoeng lavere enn resten av arbeidslivet.

I tillegg til friskere medarbeider og flere folk på jobb, sparer selskapet også store summer på både pensjon, forsikring og lønns- og overtidsbetaling.

– -Satsingen på HMS er vår beste investering. Siden 2006 har vi spart rundt en milliard kroner på lavere sykefravær, sier Mejdell, som lover å fortsette arbeidet «med uforminsket styrke».

Les også:

- Viktig å ta dem som snylter

- Kommer du for sent første dagen, er det ut

Flere unge ble uføretrygdet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.