Jagerfly angrep Jemens hovedstad Sana hele natt til mandag, samtidig som arabiske ledere lovte å fortsette helt til president Abd-Rabbu Mansour Hadi igjen kan styre landet.

Angrepene mot Sana fortsatte etter daggry mandag morgen, og lokale innbyggere sier de var rettet mot diplomatkvarteret i byen. Søndag ble både flyplassen og en base for Houthi-militsens soldater bombet.

Krever presidenten tilbake

En talsmann for Saudi-Arabias militære gjorde det søndag klart at Saudi-Arabia og andre allierte arabiske land med sin offensiv vil legge til rette for at Hadi, som har søkt tilflukt i Saudi-Arabia, kan gjeninnta stillingen som president.

Han sa at et annet krav er at den delvis oppløste jemenittiske hæren skal ta over den militære kontrollen av landet.

Hadi har oppfordret Saudi-Arabia og de andre arabiske landene til å fortsette offensiven til Houthi-militsen, som har tatt kontroll over store deler av landet, er nedkjempet. Hadi kaller dem Irans marionetter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: «Et bullmarked uten vekst»

Nav-ansatte leger skal kikke fastlegene i kortene

Frp under 10 prosent på måling