I et intervju med Dagbladet sier Geir Lippestad at han og advokatfirmaet jobbet gratis for terroristen etter dommen i 2012. Det var først da Breivik ville gå til retten for å prøve soningsforholdene, og på en måte som advokaten var uenig i, at engasjementet ble brutt.

– Ja, vi jobbet gratis, rett og slett. Det gjør vi fra tid til annen når vi føler det er behov for det, sier Lippestad.

Han sier han ikke er stolt over jobben med å forsvare Breivik, men uttrykker tilfredshet med å ha gjort den jobben det ble forventet.

– Jeg føler vi har gjort det vi kunne. Han hadde et ønske om å bli dømt som tilregnelig, og det ble han. Og vi fulgte opp soningsforholdene, sier Lippestad som erkjenner at det er en lettelse å være ferdig med saken.

– Det vi gjorde etter at saken var rettskraftig var på et helt annet nivå, og jeg hadde ikke følelser knyttet til det som til straffesaken. Siden den gang har han vært en av mange klienter, sier advokaten som ser framover og mot å føre valgkamp for Arbeiderpartiet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.