– Ja, det stemmer at han sonte samfunnsstraffen sin hos oss, sier styreleder Najam Ul Saqib Farhan i Islamic Cultural Center til VG.

Styrelederen synes det er trist å høre at 24-åringen, som iblant også kom til bønn i moskeen, reiste til Syria.

– Vi opplevde han som en veldig fin gutt som ønsket å lære mer om islam, sier Farhan i Islamic Cultural Centre.

Denne uken fikk familien en telefon med beskjed om at den norske konvertitten var drept i Syria. Etter det VG kjenner til ble de fortalt at det finnes bilder som dokumenterer dødsfallet, men familien skal ikke selv ha sett disse.

Ifølge TV 2 ble mannen drept i grensebyen Ayn Al-Arab, som kurderne kaller Kobani.

I januar 2012 gjennomførte han et ran av en 7-Eleven-kiosk i Oslo sammen med en annen kamerat. Høsten 2013, etter å ha konvertert til islam på våren, ble han i Oslo tingrett dømt til 400 timer samfunnsstraff for ranet. Tidlig på høsten 2014, forlot han Norge og dro til Syria, hvor han har gjennomført våpentrening sammen med IS, etter det VG får opplyst.

Familien til mannen fortalte i fjor i et intervju med Halden Arbeiderblad at han var en del av det ekstreme miljøet i Bærum og var tilknyttet Profetens Umma.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kjenner til mer enn 70 personer som har reist til Syria. Rundt 15 av disse er blitt drept og rundt 25 har returnert til Norge. De reelle tallene er trolig høyere. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.