Snøfallet på Østlandet torsdag 26. mars kom som lyn fra klar himmel på mange.

- Mange tok sjansen på glatta, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Skadeforsikringsselskapet har regnet ut at snøkaoset er skyld i en ekstrakostnad på minst 10 millioner kroner. Tall viser at det sammenlignet med torsdagen før kom inn 60 prosent flere skademeldinger som følge av de store snømengdene på veiene.

- Det var flere tilfeller av sommerdekk, men færre enn fryktet. Alle typer kjøretøy gikk av veien - vogntog, lastebiler og mange privatbiler, forklarer Rysstad.

En av ti trafikkulykker på vinteren skjer på sommerdekk.

- Hvis det er sannsynlig at skaden ikke ville ha skjedd med vinterdekk, må man regne med å få redusert erstatningen, sier infosjefen.

I verste fall kan man få fullstendig avslag på søknad om erstatning. Rysstad viser til ett eksempel der en bilist kolliderte på glatt føre med sommerdekk som til overmål hadde ulovlig mønsterdybde.

- I den saken ble det ikke utbetalt erstatning i det hele tatt, forteller han, men understreker at det er mer vanlig at erstatningen blir redusert. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.