Bergen og Omegn Boligbyggerlag (BOB) har solgt fire utleiebygårder i Bergen til det private investeringsselskapet Vest Utleie Holding AS, skriver Vest24.no.

Bygårdene ligger i Kirkegaten, Rothaugsgaten og på Møhlenpris.

Bergen kommune har imidlertid i henhold til «loven om kommunal forkjøpsrett til leiegårder» forkjøpsrett til byggene. Dersom flertallet av beboerne i leiegårdene ønsker å danne et borettslag, kan kommunen benytte seg av forkjøpsretten på vegne av dem.

Gunstig mulighet

Flertallet i tre av de fire utleiebygårdene har ønsket å danne borettslag.

- Helt fantastisk. Vi ser at folk blomstrer. Folk som omtrent ikke var på nikk før, begynner å snakke sammen. Jeg tror dette kan bli et kjempeløft for oss og for hele Sandviken, sier beboer Stein Gausereide til Vest24.

Han er leietaker i Rothaugsgaten i Sandviken i Bergen. Han og naboene i 176 utleieleiligheter har nå fått muligheten til å kjøpe seg leilighet til langt under markedspris.

- Sammenlignet med generell markedspris, er nok dette en meget gunstig mulighet, sier Gausereide, som har bodd i Rothaugsgaten i rundt fem år.

Kommunale utleieleiligheter

Leietagerne i bygården på Møhlenpris har derimot ikke ønsket å benytte seg av forkjøpsretten. Dette kan skape utfordringer, da eiendommene er organisert som et aksjeselskap, BOB Boligutleie AS.

Etter påske har kommunen invitert BOB, representanter fra boligetaten, banknæringen og beboerne til et informasjonsmøte. Der skal det snakkes om priser, finansiering, informasjon om hva som skjer med leilighetene som har kommunal tildelingsrett og en utbedringsavtale for byggene.

Om lag 30 prosent av boenhetene er i dag kommunale utleieleiligheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Fordelen er at det ikke er så mye å holde rent
Den 15 kvadratmeter store leiligheten er på størrelse med en parkeringsplass koster 1,2 millioner.
01:51
Publisert:
 

Les også:

- Boligene selges raskere enn på lenge

Tre faktorer som vil senke gullprisen

Tesla-sjefen varslet nytt produkt på Twitter