Alle turer og kurs relatert til toppturer i regi av Den Norske Turistforening (DNT) Oslo og Omegn er utsolgt, opplyser DNT tirsdag.

DNT opplever en enorm etterspørsel etter toppturer denne påsken, og har lange ventelister på deres tilbud av turer og kurs.

Slik var det ikke i fjor. Det er flere år siden turistforeningen har opplevd så stor aktivitet.

- Det har aldri før vært så stor interesse for toppturaktiviteter hos oss. I fjor måtte vi avlyse noen kurs og turer, men i år har interessen for alvor skutt i taket. Med den interessen som har vært nå kunne vi absolutt ha arrangert flere aktiviteter, men vi har rett og slett ikke fått tak i nok kursledere, sier Marit Vidnes i DNT Fjellsport Oslo.

Det er uten tvil nordmenn som er mest interesserte i toppturer i påsken. Imidlertid var det før påske en god del utenlandske turister i fjellene, og særlig mange dansker, ifølge Eivind Haugstad Kleiven i DNT.

«Høgruta»

Glitterheim turisthytte i Jotunheimen har spesielt merket seg denne påsken. Den nye «Høgruta» er særlig populær. Hver etappe er om lag 15 kilometer lang og har mellom 1.000 til 15000 meter stigning. I denne ruten går turistene flere av Norges mest kjente 2.000-meterstopper, som Galdhøpiggen og Glittertind.

- Søndag hadde vi 159 gjester og over 50 av de gikk Høgruta. Forutenom de som gikk Høgruta var det 30 til som var kommet for å gå på toppturer. Det er veldig gledelig at den klassiske hytte-til-hytte-turen er blitt så populær, men en litt mer ekstrem vri enn hva vi har sett tidligere. Det er mange år siden det har vært så stor aktivitet på hytte-til-hytte-nettverket rundt Glitterheim, sier Tone Vole som er bestyrer på Glitterheim turisthytte.

Utvider tilbudet

Også Stavanger Turistforening opplever en stor etterspørsel denne påsken, og har sett seg nødt til å utvide sitt tilbud.

- Toppturer blir mer og mer populært og vi har derfor utvidet tilbudet vårt innen bratt friluftsliv. Vi har mange deltakere på våre arrangement, men vi erfarer også at det er mange som går topptur på egenhånd. Da bruker de gjerne Haukeliseter som utgangspunkt, sier Rasmus Fjørtoft ved Haukeliseter Turisthytte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

NRK vant vinteren

SAS har landet avtale med danske piloter

Warren Buffet: Kan være en god ting at Hellas forlater euroen