I dag er finnes ingen samlet oversikt over hvor mange barn som skader seg i de rundt 6.500 norske barnehagene årlig – og hvordan skadene skjer, skriver Sunnmørsposten.

– Dette arbeidet er satt i gang ved at Norsk pasientregister får en egen rubrikk der man kan krysse av for skader knytter til barn i barnehage. Når det er oppe og går fra neste år, vil vi ha det verktøyet vi trenger, sier statssekretær Birgitte Jordahl (H) i Kunnskapsdepartementet.

Departementet mener det å opprette en egen ulykkeskommisjon, er et for omfattende grep, som ikke står i stil til hvor mange barnehagebarn som skader seg.

– Det viktigste er at vi får kunnskap om omfanget av skader, og hvordan de er skjedd, sier Jordahl.

Den mest omfattende undersøkelsen om skader i barnehager, som Utdanningsdirektoratet bruker i dag, ble gjort i 2012. Undersøkelsen viste at 98 prosent av skadene var mindre skader som kunne håndteres ved trøst eller enkel førstehjelp. Bare en firedel av alle landets barnehager var i denne undersøkelsen.

 

Les også: Han tjente 21 millioner i fjor

Rett venstre mot søndagshandel

Felt av hemmelig rapport

Betaler en halv mill. i året for å gå på Harvard(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.