Kravet om å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria i 2015 og 2016 ble vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte fredag. Statsministeren ble spurt om vedtaket under sitt besøk i Vietnam lørdag.

– Dette er et budsjettspørsmål. Man må spørre seg om det er bedre å hjelpe få i Norge enn mange i nærområdene, der en kan nå 10-20 ganger så mange for pengene. Høykommissæren for flyktninger trenger også mer penger til arbeidet som gjøres lokalt. Derfor har denne regjeringen økt bevilgningene til Syria, sier Solberg, som understreker at det er veldig kostnadskrevende å hente flyktninger til Norge.

Statsministeren gir samtidig inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) honnør for innsatsen i bosettingsprosjektene.

– Hun har personlig jobbet iherdig med å øke bosetningene i 2014, og har fått opp tallene. Det fortjener hun ros for, sier statsministeren. (©NTB)

Alstadheim Episode 4: Jonas Gahr Støre
Landsmøtesesongen er i gang, og DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim intervjuer partilederne. I stolen denne gangen er Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.
16:20
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.