Senterpartiets og Kristelig Folkepartis ledere møttes i helgen til den første felles sentrumsmarkeringen på årevis. De ser det ikke som urealistisk at de havner i regjering etter 2017.

– Det jeg håper, det er at vi igjen skal styre landet sammen, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– At sentrum igjen får en statsminister, kan skje fortere enn man tror, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Vårt Land.

Også Venstres leder Trine Skei Grande var invitert til møtet, men meldte få dager i forveien avbud på grunn av et Unge Venstre-arrangement hun skulle delta på samtidig.

Vedum sier helgens møte sender signaler.

– Det viser at det er et historisk fellesskap mellom oss. Om vi har hatt ulike veivalg, så er fellesskapet der, sier han.

De to partilederne luftet en rekke temaer som står begge partiene nær. På spørsmål om et mulig samarbeid med Arbeiderpartiet, svarer Vedum:

– De partiene Sp alltid er mest enige med, er KrF og Ap. Dernest deler av Venstre og SV. Det er i dette rommet vi ønsker at det skal dannes en regjering. Sp får mer gjennomslag i regjering enn utenfor, sier han.

– Det avgjørende for KrF er politikken. Vi får gjennomslag for den i det samarbeidet vi har i dag. Stilling til regjering tar vi i Trondheim i 2017, svarer Hareide. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.