Finansminister Siv Jensen (Frp) advarer boligkjøpere med stor gjeld mot at de kan få store økonomiske problemer når rentene begynner å stige.

– Nordmenn har høy gjeld, og den øker fortsatt. De fleste har mye å gå på i sin privatøkonomi. Men mange kan også få store problemer hvis ting endres. Det kan bli mer krevende når situasjonen i norsk økonomi og næringsliv endrer seg, sier Jensen til Aftenposten.

Det er ikke et spørsmål om hvis, men om når renten går opp, påpeker statsråden.

– Det er opplagt at det vil skje på et tidspunkt, sier Jensen.

- Personlig ansvar

– Folk har et personlig ansvar for å betjene sine lån og ta høyde for høyere rente enn vi har i dag. Men det er også et samfunnsspørsmål, sier finansministeren.

Hun minner om at regjeringen har varslet at den skal legge frem en bred boligpolitisk strategi før sommeren.

Jensen intensiverer nå arbeidet for å unngå en norsk boligboble. Målet er å hindre at utsatte familier kan få gjeldsproblemer som igjen kan gi ringvirkninger for hele landets økonomi. Torsdag skal Jensen møte økonomer til rådslagning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Forsker: Slik kan vi avdekke en norsk boligboble