I dag starter Høyre-landsmøtet på Gardermoen.

Den enkeltsaken Oslo-ordfører Fabian Stang er mest spent på er Syria-problematikken.

– Noen liker å stå og rope «10.000 flyktninger» – med hallelujastemning i salen – når man vet dette ikke bli noe av. Jeg håper landsmøtet vårt ikke er like populistisk. At vi vil bruke pengene de facto,  der vi vet de trenger dem. Kostnaden ved å ta 10.000 flyktninger hit, kan lindre smerten til en million syrere, hvis vi bruker pengene der de nå er, sier Stang til DN.

Han er ikke alene om å støtte sin partileder. Dagsavisen skriver i dag at 17 av 18 fylkesledere avisen har snakket med mener man heller må bidra med humanitær hjelp i Syrias nærområder enn å tallfeste 10.000 kvoteflyktninger. Bare en er i tvil.

Etter at Arbeiderpartiet forrige helg vedtok at Norge bør ta imot 10.000 syriske kvoteflykninger er det i realiteten flertall på Stortinget for dette.

- Dte er over fire millioner flykninger i Libia, Syria og Irak, da må vi gjøre noe som monner og vri hjelpen dit, sier Kristin Ørmen Johnsen som er leder i Buskerud Høyre, til Dagsavisen.

Mange av fylkeslederne legger i tillegg vekt på at det allerede sitter mange på mottak og venter på bosetting i norske kommuner.

- Norske kommuner klarer ikke per i dag å ta imot de flykningene som allerede er kommet til landet, sier Johnsen.

 

Alstadheim Episode 5. Erna Solberg
Landsmøtesesongen er i gang, og DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim intervjuer partilederne.
15:14
Publisert:
 

Les også:

Sp kan skape flertall for flere syriske flyktninger

Støre-populisme dnPlus  (krever innlogging)

Kaller Ap-møtet «hjemme alene-fest» dnPlus (krever innlogging)

Solberg tror Aps Syria-vedtak kan gi budsjettrøbbel

Støre: - Norge bør ta imot 10.000 syriske flyktninger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.