Ikke siden finanskrisen i 2008 har det vært en så lang periode med negativ forbrukertillit.

Forbrukertillitsindeksen holder seg på samme lave nivå i april som i februar og mars. I april er den på minus 2,4 poeng, ned 0,3 poeng fra mars, viser den siste tillitsmålingen til Opinion, CCI.

- For syvende måned på rad forventer forbrukerne i overveiende grad en svakere økonomi. Tilliten til landets økonomi og arbeidsmarkedet er fortsatt på et lavt nivå og bidrar til å holde hovedindeksen relativt lav. Forbrukertilliten er markant lavere enn på samme tid i fjor, sier Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion i en pressemelding.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Det har ikke vært de store bevegelsene i forbrukertilliten de tre siste månedene.

- Helt siden oktober i fjor har det vært flere som har forventet en svakere enn en sterkere økonomi og arbeidsmarked de kommende 12 månedene, sier Høidahl.

Svakere lønnsvekst, utsikter til svakere vekst i norsk økonomi, et mer usikkert arbeidsmarked og usikre tider internasjonalt preger norske forbrukeres forventninger til egen og landets økonomi, ifølge Opinion.

- Og de er mer pessimistiske på vegne av landets økonomi, sier Høidahl i Opinion.

30 prosent oppgir at de tror at husholdningens økonomiske situasjon vil være litt eller mye bedre om 12 måneder sammenlignet med i dag, mens 18 prosent tror den vil være litt eller mye dårligere.

- Ser vi på tilsvarende spørsmål for troen på landets økonomi, er forbrukerne mer pessimistiske, sier Høidahl.

15 prosent tror situasjonen vil være litt eller mye bedre, mens 41 prosent tror den vil være litt eller mye dårligere.

Les også:
Her er deres viktigste råd til finansministeren  

Varsler ny boligstrategi før sommeren: - Mye unødig frykt

«Svært godt» nyboligsalg

Prutet ned renten til 2,6 prosent  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.