Han mener regjeringen og Arbeiderpartiet fortsatt velger feil i viktige miljøspørsmål. Ap-landsmøtet vedtok å følge regjeringens definisjon av iskanten til 2020.

Sårbare

Det avgjørende for Venstre er at svært sårbare områder vernes mot oljevirksomhet.

– I saken om iskanten vil Ap og regjeringen ikke engang ta inn over seg det faglige grunnlaget. Det kan ikke være sånn at vi velger bort miljøhensyn hver eneste gang det går på bekostning av noe som helst, sier Elvestuen.

– Det er vanskelig å forstå at man vil beholde en definisjon av iskanten som strider med oppdatert kunnskap fra Norsk Polarinstitutt, sier han.

Elvestuen mener det er et paradoks at issmelting som følge av klimautslipp skal føre til at enda flere sårbare områder åpnes for oljeboring.

Ber om retur

WWF Norge ber Stortinget sende hele stortingsmeldingen med den nye definisjonen av iskanten i retur til regjeringen.

– Beslutningen om å flytte iskanten ved hjelp av politikk er en beslutning vi ikke finner oss i, sier fungerende fagsjef i WWF Norge, Karoline Andaur.

Miljøorganisasjonen begrunner sin motstand mot den nye definisjonen med at iskantsonen er et unikt område som er grunnleggende for alt liv i Arktis.

«I stortingsmeldingen gir regjeringen oljeselskapene mulighet til å bore etter olje i den verdifulle og sårbare iskantsonen. Dette skjer på tross av faglige råd og uten at kunnskapsgrunnlaget for stortingsmeldingen har vært gjenstand for alminnelig høring,» skriver WWF i en pressemelding.

Les også:
- Det er veldig lett å tjene penger
Norwegian risikerer politianmeldelse
Her er det oppdaget et gigantisk basseng med magma (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.