Regjeringen la fredag fram forslag til ny postlov. Det innebærer blant annet at lørdagsomdeling av post avvikles, og at EUs tredje postdirektiv innføres.

Blir loven vedtatt, vil det føre til dårligere og dyrere posttjenester for folk og næringsliv, spesielt i distriktene, mener Postkom.

– Vårt håp er at flertallet på Stortinget tar til fornuft. Det finnes ingen gode argumenter for at vi skal innføre konkurranse på brevpost i Norge, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom.

Han viser til dårlige erfaringer fra land som har liberalisert postmarkedet og mener regjeringen legger seg på en ekstremt markedsliberalistisk linje.

– Det er ikke lagt noen begrensninger på konkurransen. Man legger dermed til rette for at nye postselskaper kan skumme fløten i den delen av postmarkedet som er lønnsomt, og la staten og fellesskapet ta regningen for den ulønnsomme delen, sier han.

Forslaget til ny postlov fjerner enhetsportoen og innfører makspris. Det betyr at folk flest og mesteparten av det norske næringslivet må betale den til enhver tid høyeste portoen, ifølge Postkom.

Les også:
- Det er veldig lett å tjene penger
Norwegian risikerer politianmeldelse
Her er det oppdaget et gigantisk basseng med magma (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.