Solberg advarte Høyre-landsmøtet i tydelige ordelag mot å stemme ja til et forslag som kan krasje med regjeringens varslede jernbanereform.

– Dette kan jeg ikke gjennomføre, sa Solberg.

Landsmøtets delegat nummer 1 slo fast at forslaget kunne sette snublefot for forhandlingene på borgerlig side om en omfattende omorganisering av jernbanesektoren i Norge.

– Da kan ikke landsmøtet splitte opp denne reformen i enkeltvedtak. Så vet dere det, sa Solberg før delegatene skulle gå til votering.

Sjelden

Det er svært sjelden at en partileder griper ordet under en løpende debatt på et landsmøte. Selve forslaget ble fremmet av Oslo Høyre og gikk ut på å vurdere å overføre bestilleransvaret for lokal togtrafikk til bykommuner og regioner.

– La oss være litt rabagaster og vedta dette, oppfordret forslagsstiller Øystein Sundelin, som likevel erkjente at forslaget kom til å falle.

– Kjære landsmøte, det er den følelsen du får når et vedtak neppe går igjennom, sa han.

Alstadheim Episode 5. Erna Solberg
Landsmøtesesongen er i gang, og DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim intervjuer partilederne.
15:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.