Alle nye dødsfall i Hordaland der politiet blir tilkalt, skal nå få en grundig gjennomgang av statsadvokaten.

Årsaken er dårlig etterforskning i flere saker som først er blitt henlagt, men som senere har vist seg å være drap.

Tirsdag ble to menn varetektsfengslet i Bergen tingrett, siktet for å ha drept en 41 år gammel mann med en overdose narkotika i 2012.

Politiet i Bergen har tidligere fått kraftig kritikk for slett etterforskningsarbeid i den såkalte Monika-saken som de først henla, før de siktet en mann for drap. Nå har de også gjenopptatt en sak der en 39-årig kvinne ble funnet død etter en brann.

Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen ved Hordaland statsadvokatembeter sier til TV 2 at de nå har bestemt seg for å granske samtlige dødsfall etter nyttår i Hordaland der politiet er blitt tilkalt.

– Vi har nå bedt om å få tilsendt alle saker politiet har befatning med som omhandler dødsfall. Både saker som etterforskes og såkalte undersøkelsessaker. Dette for å få en oversikt over situasjonen for å se omfanget av sakene og hvordan de håndteres, sier han til TV 2.

Stolt-Nielsen sier at det har vært noen mistenkelige dødsfall den siste tiden som er blitt sendt tilbake til politiet for ytterligere etterforskning.

Les også: Norge øker støtten til Nepal med 100 millioner
Inntil 400 må gå i oljeserviceselskap
Raskeste Ford på 10 år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.