I februar var det 112.000 arbeidsledige i Norge. Det utgjorde 4,1 prosent av arbeidsstyrken, viser Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) for februar i år.

Sammenlignet med november ifjor, var dette en oppgang på 0,3 prosentpoeng eller 10.000 personer.

Økningen er såvidt innenfor feilmarginen i AKU, men er likevel i tråd med en stigende trend siden mai 2014.

Det var på forhånd ventet en ledighet på 3,9 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Kvartalsvis AKU viser at mye av økningen i ledigheten kommer av at folk blir gående ledige over lengre tid. Fra første kvartal ifjor til første kvartal i år økte prosentandelen som var langtidsledige fra 29 til 38 prosent.

Langtidsledige er personer som har gått uten jobb i mer enn 26 uker.

Tall på registrerte arbeidsledige og ordinære tiltaksdeltakere hos Nav steg med 1000 personer fra november ifjor til februar i år. Også dette tallet er sesongjustert og et gjennomsnitt av tre måneder.

Ifølge AKU gikk det sesongjusterte tallet på sysselsatte ned med 8000 i samme periode. De sysselsatte i februar utgjorde 68,2 prosent av befolkningen i alderen 15-74 år, ned 0,4 prosentpoeng fra november 2014.

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.