-Vi befinner oss i ekstraordinær  situasjon  med over 50 millioner på flukt i verden. Bakgrunnen for vår resolusjon er å kunne hjelpe flere på flukt, ikke færre. 600 000 søkte asyll i Europa Vi må også kunne hjelpe de som ikke har ressurser til å ta seg hit, sier Frps innvandringspolitiske talsmann  Mazyar Keshvari.

Et enstemig Frp-landsmøte sier for  mange grunnløse søkere får ja til asyl både i Norge  og resten av Europa. Frp vil  hjelpe flytktninger i nærområdene  i stedet for her i landet og ønsker initiatver overfor FN for å få sette til.  Mange talte mot å få flere syrere hit overhodet- fordi 25 ganger flere kan hjelpes for samme beløp i naboolandene.

Nestleder Per Sandberg måtte til slutt minne om at  det vedtatte 2015- budsjettet  og avtalen med KrF og Venstre  tilsier 2120 kvoteflyktninger i år.

-Men jeg regner med at finans- og justismiinister lytter til signalene fra Frp-landsmøtet , sa Sandberg

 Andre Frp-forslag er å omdisponere innenfor eksisterende bistandsbudsjett for å skaffe penger til slik humanitær hjelp ute  - heller enn stadige ekstrabevilgninger.

Justisminister Anders Anundsen var forsiktig  med kommentarene til eget partis emstemmige asyl- og  flyktningevedtak.

-Interessante innspill. Jeg regner med at oppfordringene er rettet til vår stortingsgruppe.

Regjeringen forstetter sitt arbeid  etter samarbeidsavtalen mellom partiene, sier Anundsen.

Mer forsvar

-Hvis russerne skulle finne på å gå over grensen, vil de måtte lete etter noen å slåss mot.  Videre fremrykking sydover ville bare bli bremset av dårlige veier, sa Frp--delegat Harald Eivind Bakke  fra Oppland. Frp-landsmøtet samlet seg uten noen strid om en lang og detaljert uttallelse om hvordan Forsvaret i nord, verneplikten og totale bevilgninger må styrkes.

Den vedtatte Frp-resolusjonen går inn for at større materiellanskaffelser  bør skje utenfor det  løpende forsvarsbudsjettet.

Partiveteran  Carl I Hagen var til og med fremme med en gammel  kjepphest.  Han ville ha et eget utenlandsbudsjertt for kjøp av ubåter, kampfly og droner ute.

- Det er 7000 milliarder i Oljefondet. Vi kan kjøpe litt færre aksjer, bruke penger på dettre.  Utenlandskjøp gir ikke press i økonomien, sa han. Han ba om vurdering, men droppet et konkret forslag om utenlandsbudsjett

Alstadheim Episode 6: Siv Jensen
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Siv Jensen i #alstadheim episode 6.
16:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.