Solvik kunne sole seg på Frp-landsmøtet: Partileder Siv Jensen skrøt i syv minutter av statsrådens veiarbeid:

– Ketil jobber i 110 for å presse frem riksveiutbygging på rekordtid. Han har levert – en formidabel seier for Frp, sier hun.

En rundspørring DN har gjort, til partiets førstekandidater ved høstens lokalvalg, gir samme bilde. 74 prosent mener veiutbygging er feltet hvor Fremskrittspartiet har mest grunn til å være tilfreds med gjennomslaget i regjering. Det er himmelvidt foran asylpolitikken. Bare ti prosent av Frps listetopper synes det er der partiet har vunnet mest i regjering.

Glad

Nestleder Ketil Solvik-Olsen ble gjenvalgt med stående applaus og uten motkandidat på Frp-landsmøtet søndag. Han er glad for vei-tilliten fra ledelse, landsmøtedelegater og lokale topper.

Men han tilstår at nye veibyggingsprosjekter tar tid – også for en Frp-statsråd.

– Nei, vi har ikke startet opp nye store utbyggingsprosjekter som ikke var vedtatt under den rødgrønne regjeringen. Det tar lang tid å vise resultater, selv om vi jobber hardt, sier Solvik-Olsen.

Det er økt tempo i påbegynt utbygging og kutt i planleggingstid for nye veier som så langt står først på samferdselsministerens egen skryteliste:

– Alle snakket om at det var mulig å forsere utbygging av ny E18 mellom Tønsberg og Sandefjord – entreprenøren også. Men ingen ga beskjed om å gjøre det. Det gjorde jeg, sier Solvik-Olsen.

Asfalt

Høyt på Solvik-Olsens skryteliste står også mer penger til veived­likehold.

– Der trenger vi ikke vedtak og planer, det er bare å gå i gang, sier han.

– I sommer kommer det til å lukte asfalt over hele Finnmark. Det betyr noe i lokalvalgkampen, sier Jan Henrik Fredriksen.

Han og fylkesdelegasjonen lengst nordfra lekset begeistret opp alle veistrekningene hvor de venter nytt og oppgradert dekke for i alt 60 millioner kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.