Finansministeren foreslår at antallet visesentralbanksjefer i Norges Bank utvides fra én til to.

Det kom fram under en åpen høring i finanskomiteen på Stortinget mandag om stortingsmeldingen om forvaltningen av oljefondet i fjor.

– Jeg foreslår at antallet visesentralbanksjefer utvides fra én til to. Begge vil inngå i hovedstyret, sa Jensen.

– Dette vil styrke hovedstyrets kapasitet og kompetanse, sa hun.

– Videre foreslår jeg at hovedstyret skal ha beslutningsmyndighet til å opprette datterselskaper som ledd i forvaltningen av Statens pensjonsfond utland, sa Jensen.

Finanskomiteen skulle mandag også behandle et representantforslag fra Miljøpartiet De Grønne om å trekke fondet ut av kullselskaper.

Forslaget har vunnet bredt gehør på Stortinget, men Jensen mener et generelt uttrekk av kullselskaper ikke er veien å gå.

– Jeg mener styrket eierskapsutøvelse, sammen med det nye klimakriteriet, vil innebære en forvaltning som tar hensyn til både de etiske og finansielle sidene ved klimaendringene, innenfor fondets rolle som finansiell investor, sa hun.

Jensen viste til at dette er anbefalingen fra en ekspertgruppe som har vurdert uttrekk fra kull. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Norges Bank om nye boliglånskrav:Hver tredje nordmann ville hatt for mye lån

Etter en elendig start på året, begynner det å svinge for Paretos aksjeportefølje som dundret opp 9,5 prosent i april.

- Forverringen i arbeidsmarkedet tiltar i styrke - utvilsomt