– Selv om fjerde kvartal av 2014 ga en positiv overraskelse, er de økonomiske utsiktene i Norge blitt mindre lyse, konkluderer Kommisjonen i sin vårprognose for europeisk økonomi.

Ekspertene i Brussel ser for seg en norsk, økonomisk vekst på 1,5 prosent i år og 1,6 prosent neste år, mens de tror inflasjonen vil havne rett over 2 prosent.

Da Kommisjonen la frem vinterprognosene i februar, så den for seg vekst på henholdsvis 1,7 og 1,8 prosent. Prognosene er altså satt ned noe og ligger under EUs ventede vekst på 1,8 prosent i år.

Innenlandsetterspørselen i Norge har vært solid, men de europeiske ekspertene tror vanskeligere forhold i arbeidsmarked nå kan presse forbruket. En halvering av oljeprisen kommer til å merkes i investeringer og sysselsetting, men prognosene tar også høyde for at fallet i kroneverdien vil ha en positiv innvirkning på konkurransekraft og handelsbalanse.

– Det vil gjøre det mulig for norske selskaper å tjene på vekst i eksportmarkedet, heter det. (©NTB)

Les også:

Halve ledelsen mangler i Nav dnPlus

Lunken til eget oljefondsstyre dnPlus

Ser økning i datakidnapping dnPlus  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.