Den såkalte PUD-en (plan for utbygging og drift) ble levert av selskapet Wintershall, som skal være operatør for feltet. Det er første gang selskapet leverer en norsk PUD.

– Det er svært gode nyheter at Maria-feltet skal bygges ut. Dette er positivt for petroleumsvirksomheten i Norskehavet og vil gi nye oppgaver til det eksisterende driftsmiljøet i Midt-Norge, sier Lien. Feltet skal bygges ut med to havbunnsinnretninger knyttet til eksisterende infrastruktur på Haltenbanken, skriver departementet i en pressemelding.

– Dette er et godt eksempel på hvor viktig det er med leting i nærheten av eksisterende infrastruktur, og på hvordan vi kan få til kostnadseffektiv utbygging ved å benytte tilgjengelig kapasitet, sier olje- og energiministeren.

Etter planen skal produksjonen på Maria-feltet startet mot slutten av 2018, og det forventes å være i drift i 23 år.

Wintershall eier 50 prosent av de to utvinningstillatelsene som dekker Maria-feltet. Petoro eier 30 prosent, mens Centrica Resources (Norge) AS har de siste 20 prosentene.

Les også:
– Hvis du bruker 40-50 timer i uken på studiene er det fortsatt rom for å jobbe litt
Meglerhus: Nå knuser svenskene oss
Her er prisen for Audi Q7 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.