Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) er glad for at det nå er enighet i EU om å opprette en ny reserve for klimakvoter.

– Det er svært positivt at man nå har kommet til enighet om en tidlig innføring av en markedsreserve for å håndtere kvoteoverskuddet. Det gir forutsigbarhet for industrien og investorer, sier Sundtoft.

Vanskelige forhandlinger endte tirsdag med enighet i EU om at innføringen av en ny markedsstabiliserende reserve for klimakvoter skal innføres allerede 1. januar 2019, to år tidligere enn EU-kommisjonen opprinnelig foreslo.

Hele 2,1 milliarder klimakvoter som ingen har bruk for, flyter i dag rundt i systemet. Det bidrar til å svekke prisene på klimakvoter betraktelig. Den nye reserven blir som en bankboks hvor EU kan gjemme unna deler av overskuddet, noe som skal bidra til at prisene presses oppover igjen.

Norge har støttet en tidlig oppstart av reserven, men har samtidig hatt som primært standpunkt at overskuddskvotene bør slettes permanent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Telenor kraftig opp på Børsen

Endringer i konsernledelsen i Statskraft

- Når man gjør investeringer med 100-110 dollars prisutsikter og prisen faller til 50-60, har det konsekvenser