Saken er oppdatert.

Med 64 tiltak og 106 millioner kroner ekstra over revidert nasjonalbudsjett ønsker regjeringen å fjerne gapet mellom fattige og rike barn. Det kom fram da regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre onsdag presenterte sin strategi mot barnefattigdom.

Målet er å hindre at barn havner utenfor samfunnet som følge av dårlig økonomi i familien.

Ett av tiltakene er å øke støtten til den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom med 10 millioner kroner. Ordningen finansierer blant annet fritids- og ferieaktiviteter for barn.

Fritidsaktiviteter for alle

– Regjeringens mål er at alle barn, uavhengig av foreldrenes økonomi, skal ha mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre, sier statsminister Erna Solberg (H).

Under arbeidet med strategien har regjeringen fått hjelp fra 68 barn, som har sagt sin mening gjennom en høring i regi av Redd Barna.

– Målet er å forebygge at fattigdom går i arv. Vi ønsker å bryte de sirklene i det arbeidet som skjer framover, sier statsministeren.

Viktig for samarbeidet

Det var et topptungt lag som stilte for å legge fram fattigdomsstrategien. Alle de borgerlige partiene var representert ved sine partiledere, i tillegg til barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp).

Partilederne understreket også at det felles engasjementet mot fattigdom har vært viktig i helt fra starten av i det borgerlige samarbeidet.

– Det er ett av de områdene hvor vi først møtte hverandre, de fire partiene. I engasjementet for å få på plass gode løsninger, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen.

– Må være utholdende

KrF-leder Knut Arild Hareide er også glad for å stå sammen med de andre partiene i en sak hvor de i all hovedsak er enige, etter mye bråk de siste månedene.

– Jeg synes dette er en veldig god inngang til landsmøtet vårt i helgen, sier han til NTB.

Hareide understreker at strategien som ble lagt fram onsdag, bare er starten på et langsiktig løp som regjeringen har lagt opp.

– Dette er første etappe på et langt arbeid. Vi vet at vi trenger god kondisjon, og er nødt til å være utholdende, sier han.

Barnetrygden gjennomgås

Et tiltak som er mer langsiktig i strategien, er en gjennomgang av barnetrygden.

– Det er 20 år siden sist det var en gjennomgang av ordningen. Vi setter ned et utvalg som skal se på barnetrygden og sørge for at den er målrettet nok, sier Horne.

Hun understreker at regjeringen ikke har konkludert i spørsmålet om hvordan barnetrygden skal se ut i framtiden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.