Kristelig Folkepartis resolusjonskomité går inn for at partiet skal si ja til å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria de neste to årene.

Forslaget skal behandles under KrFs landsmøte i Trondheim til helgen, og det er ventet at det blir et overveldende flertall for forslaget.

Partiet vil dermed legge seg på linje med Ap, SV, Venstre og De Grønne, som alle har vedtatt samme antall. Frp vedtok på sitt landsmøte forrige helg å si nei til dette antallet, mens Høyre ikke har gjort et vedtak, men har signalisert at de mener 10.000 er et for høyt tall.

I forslaget står det at spesielt utsatte grupper eller individer, som forfulgte minoriteter, aktivister, torturofre eller andre med krevende medisinske behov, skal prioriteres når norske myndigheter skal plukke ut hvilke flyktninger som skal få komme til landet.

Ta imot flyktninger i sine hjem

KrF foreslår også å tredoble støtten i nærområdene fra 512 millioner i 2014.

Partiene på Stortinget startet forhandlinger om antallet tirsdag denne uken. Med et KrF-vedtak på 10.000 flyktninger i helgen har opposisjonen flertall og kan instruere regjeringen i saken.

Til P4 sier KrFs andre nestleder Bjørg Tysdal Moe at det norske folk bør ta imot syriske flyktninger i sine egne hjem. Ifølge henne er det på tide med en folkelig dugnad.

- Jeg har fått telefoner og mail fra folk som sier at de har plass i sine hjem. Det å kunne benytte seg av disse samtidig som en tenker målrettet på at disse skal bli permanent bosatt, det initiativet og engasjementet må kommunene ta med i planleggingen, sier hun til P4.
 

Alstadheim Episode 7. Knut Arild Hareide
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Knut Arild Hareide i #alstadheim episode 6.
14:17
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Bank kutter lånerenten

- Det var sannsynligvis et «close race»

- Norges Bank klusser det til!