Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) tok drivstoffgjerrige, norskbygde biler i nærmere øyesyn på Aker Brygge i Oslo fredag.

Bilene er bygget av norske studenter og skal konkurrere i Shell Eco-marathon i Rotterdam i Nederland neste uke.

Løpet er en konkurranse for energieffektivitet hvor studenter utvikler, bygger, tester og kjører høyteknologiske biler som skal kunne kjøre lengst mulig på minst mulig drivstoff.

Publikum fikk mulighet til å prøvekjøre bilene, før studentene som har laget dem, reiser til Nederland for å konkurrere om å kjøre lengst mulig på en energiekvivalent tilsvarende en liter bensin.

Det andre målet er å skape metoder og teknologier som kan brukes for å produsere mer bærekraftige drivstoffløsninger for fremtidige biler.

Konkurransen startet i 1939 ved et av Shells laboratorier i USA. Shell Eco-Marathon startet i 1985 i Frankrike og involverte da unge ingeniører og forskere fra 20 europeiske land.

I Rotterdam kombineres konkurransen med «The Shell Energy Lab» som er et opplevelsessenter med energi som tema.

 

Les også: Sjeføkonom om regjeringens jobbanslag: - Ganske så oppsiktsvekkende

Senker boliglånsrenten for «alle»

- Har svekket seg mye raskere enn vi hadde sett for oss(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.