Oslo: Dårligere tider påvirker etter alt å dømme attraktiviteten ved å komme til Norge. Leverandør­industrien til oljesektoren ser det tydelig.

– På topp sist vinter var vi 2500. Nå er vi nær 1400. Ni av ti av dem som ikke er her lenger var utlendinger, sier hovedtillitsvalgt Oddvar Hølland ved Aker Egersund.

Selskapet hadde store oppdrag med enheter til Edvard Grieg- og Åsgard-feltene. Flere av disse er etterhvert fullført.

– Da er det innleide og underentreprenører som går, det er automatisk. Spesialiserte norske firmaer. Men mest utlendinger – rørleggere, sveisere og platearbeidere, og fra hele Europa. Det har lenge vært umulig å få tak i 100 norske sveisere, sier Hølland.

Ifølge tillitsmannen er det rundt 650 fast ansatte ved Egersund-verftet, resten er innleid eller midlertidig arbeidskraft.

Les også: Kraftig fall i arbeidsinnvandringen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.