Svein Tore Bergestuen uttrykker langvarig sympati for Arbeiderpartiet og stor beundring for Hadia Tajik som medvirkende faktorer til at han skifter beite fra 1. juni. Men inntekten går ned med ny jobb.

1. Hvorfor trenger Ap-nestlederen og justiskomiteens leder en ny rådgiver som i det siste har levd av å gi råd til næringslivsledere?

– Det er Tajik best egnet til å svare på. Jeg er stolt av å bli med på Aps lag – og mener Tajik er en klok og visjonær politiker.

2. Noe du spesielt skal arbeide med?

– Jeg blir politisk rådgiver, med alt det innebærer. Rollen har jeg ikke hatt før, men forhåpentlig har jeg erfaring som er relevant. Jeg får ikke noe spesifikt politisk område. Min rådgivning knytter seg til hennes rolle som nestleder i partiet.

3. Du sto frem på Ap-landsmøtet nylig som tilhenger av partiet. Hvorfor?

– Jeg har alltid støttet Arbeiderpartiet, er medlem. Grunnen er Aps kamp for frihet og fellesskap. Det handler ikke om å ha størst mulig likhet, men om den grunnleggende ideen å gi alle like muligheter.

4.  Hva blir forskjellen på å gi råd til næringslivsledere og til Ap-nestleder Tajik?

– Så langt jeg kjenner henne, står Tajik som leder ikke tilbake for noen næringslivsledere jeg har møtt.

5. Jobbskiftet ellers – blir det like gode lønnsbetingelser i politikken?

– Det blir tungt å forlate Varde Hartmark, gode kolleger og forbindelser. Det hadde jeg ingen planer om. Samtidig var det lett å si ja når jeg ble spurt. Regjeringen drar landet i feil retning. Jeg har stor tro på hva Ap og Hadia Tajik kan få til. Men jeg gjorde det ikke for lønnen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.