- Vi ber om erstatning for skader vi mener er påført Oslo S som følge av utbygging av Barcode-rekka, sier kommunikasjonssjef i JBV, Kjell Bakken, til Teknisk Ukeblad.

Han sier den ytterste delen av perrong 19 har måttet kuttes for at togene ikke skal komme borti kanten. Flere betongelementer har dessuten sunket.

Partene er enige om at det har oppstått skader, men er ikke enige om skadeomfanget. I utgangspunktet krevde JBV 15 millioner kroner fra utbyggeren.

- Vi er selvfølgelig beredt til å gjøre opp for den skaden vi har påført Jernbaneverket, men vi mener at erstatningskravet går langt ut over den skaden som vi har forårsaket, sier administrerende direktør Rolf Bernt Thorsen i Oslo S Utvikling.

Rettssaken starter i Oslo tingrett 25. november. Det er satt av tre dager til saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.