Mattilsynet og Folkehelseinstituttet (FHI) opprettet allerede i 2008 et register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter som helsepersonell har meldeplikt til. Registeret har imidlertid bare mottatt mellom 50 og 100 meldinger årlig, skriver VG.

Derfor skal det nå bli enklere å melde fra om bivirkninger via et eget skjema på Altinn, og rapporteringen skal være anonym. Det blir også mulig å rapportere inn bivirkninger på vegne av andre.

– Vi har allerede et eksempel på enkeltprodukter hvor vi har informert Mattilsynet om at de bør følge opp produktet med leverandøren. Det kan da bli snakk om å endre formuleringen av produktet, eller rett og slett trekke det tilbake fra markedet, sier seniorforsker Berit Granum ved FHI.

Les også:
- Kronen er for svak mot alle valutaer
Kuttet lønnen 15 prosent
- Ryanair? Nei, takk! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.