- Statsråden tviholder på at han har gjort rett og viser ingen tegn til anger. Han ser ut til å være tilhenger av raske, brutale avgjørelser og å styre i fortrolighet. Det er et demokratisk problem, sa Lundteigen til NTB etter at saken ble debattert i Stortinget tirsdag.

Høie har blitt beskyldt for å gå ut over sine eierfullmakter og utilbørlig påvirket den betente striden om hvor et nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal skulle ligge, noe han selv har avvist. Han kjenner seg ikke igjen i Lundteigens beskrivelse.

- Er det noe som kjennetegner det jeg har gjort som helseminister, så er det at jeg har tatt politisk ansvar for de vanskelige beslutningene. Jeg har ikke skjøvet helseregionene foran meg, sier Høie til NTB.

Han erkjenner imidlertid at kommunikasjonen ut kunne vært bedre.

- Vi burde vært tidligere ute og klargjort overfor befolkningen og Helse Møre og Romsdal at beslutningen om plasseringen kom til å bli tatt i foretaksmøtet, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.