Finanspolitikere fra regjeringspartiene møtte sine motparter i støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti til nye samtaler på Stortinget onsdag ettermiddag.

– Jeg ser ingen grunn til å tro at vi ikke kommer i mål, sier finanspolitisk talsperson Hans Olav Syversen (KrF) til NTB.

Nytt møte torsdag

Venstre og KrF overleverte sine krav til regjeringen på det første møtet tirsdag. Partene har så langt vært gjennom tre møter, og nye samtaler er planlagt torsdag. Planen er at forhandlingene skal være unnagjort i løpet av inneværende arbeidsuke.

Syversen tror det vil holde, men ser ikke bort fra at partene vil måtte ta helga til hjelp.

– Jeg har ikke planlagt noen teltturer, for å si det sånn, sier han.

Finanskomiteen skal avgi sin innstilling om revidert nasjonalbudsjett 4. juni. Dato for behandling i Stortinget er 19. juni.

Syversen vil ikke si noe om hvor store endringene det ligger an til, men i fjor ble om lag 400 millioner kroner omdisponert.

– Generelt kan jeg si at dette er et revidert budsjett, og vi vil ikke bidra til at sluttresultatet blir svært annerledes. Dette er ikke tiden for at en lang rekke nye tiltak lanseres, sier han.

Arbeidsledighet

Spørsmål knyttet til arbeidsledighet skal være sentralt i forhandlingene. KrF og Venstre har vært opptatt av tiltak på lang sikt som går på et grønt økonomisk skifte, men også mer umiddelbare tiltak i forbindelse med økt arbeidsledighet i olje- og gassektoren, spesielt på Vestlandet.

– Vi har i dag levert et innspill til regjeringspartiene om en del saker, så får vi avvente tilbakemelding fra dem torsdag, sier Syversen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.