- Dette er ikke bra, men jeg må understreke at ingen er dømt foreløpig, sier Widvey til Dagens Næringsliv. Som kulturminister er Thorhild Widvey øverste politiske leder for idretten.

Kulturministeren har fulgt utviklingen i Sveits og USA etter at det ble kjent at begge land etterforsker ulovligheter knyttet til det internasjonale fotballforbundet Fifa.

Ren idrett

Widvey understreker at idretten selv må ordne opp, men som engasjert idrettsperson og med bakgrunn som trener både innenfor håndball og volleyball, reagerer hun på det som skal ha skjedd i det skjulte i Fifa i en årrekke.

- Her jobber vi for å få en ren idrett blant atletene. Da skulle det bare mangel at vi i idretten lever opp til det omdømme vi skal ha. Det kan ikke være sånn at man jukser seg frem til resultater eller til å få ulike arrangementer. Sånn skal det ikke være, sier en engasjert kulturminister.

Etter at sveitsisk politi på onsdag stormet luksushotellet der Fifas årlige kongress arrangeres og påtalemynigheten i USA offentliggjorde sin anklage mot ni sentrale Fifa topper og fem andre, har flere tatt til orde for at Sepp Blatter må gå av som president i Fifa. President i NFF, Yngve Hallen, har imidlertid ikke villet bekrefte at han, som Norges delegat, vil stemme på motkandidaten prins Ali bin Al-Hussein.

- Jeg har ingen formening om hvem som skal være intenasjonal fotballpresident. Idretten har sine egne organer og velger sine egne leder. Men det påhviler frivillige et ansvar om at vi lever opp til det omdømme vi skal ha og da holder vi ikke på med juks og fanteri, sier kulturminister og legger til:

- Jeg er veldig opptatt av at vi kan forutsette at norsk idrett bidrar med sunne verdier, også i internasjonale fora, avslutter hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.